top of page

Занимаваме се с млечни продукти от 1992, като основно сме предлагали нашите продукти извън България. През последните 27 години сме изнасяли висококачествени сирена и кашкавали за Австралия, САЩ, Канада и Европа, а от 2 години се опитваме да приложим натрупания опит като предлагаме нашите продукти и на родния пазар. Разбира се, отново на същото високо ниво на качество и автентичен вкус. 

 

Нарекохме нашата марка Пастир, защото се възхищаваме на грижата и вниманието, която нашите пастири полагат в отглеждането на своите животни. Знем, че това е основната съставка на добрата храна. И именно тази грижа и внимание към всичко в процеса на производство на млечни продукти прави нашето сирене и кашкавал толкова чисти и вкусни. Вярваме, че това е нашата тайна сила!

За нас

За производството и предприятието

Предприятието на Пастир се намира в град Шумен - бившата Сердика Шумен. Голямо предприятие с традиции, в което работят 120 човека. Място, където се произвеждат млечни продукти от 60-те години. Част от екипа са някои от най-добрите специалисти в България (и не само), които съхраняват традицията на българското сирене и кашкавал. Чисто и вкусно - такова каквото трбва да бъде. 

Производството на нашите млечни продукти е комбинация от традиционни ръчни похвати и модерни машини. Целта е да постигнем най-доброто и постоянно качество. Затова в частите от процеса, в които можем да подобрим хигиената, ефективността и качеството - използваме нови машини. А в процесите, в които хората, със своята отдаденост, се справят по-добре - разчитаме на тях. 

И до днес нашият майстор в екип с технолога ни, ръчно забъркват млякото, маята и закваските, като после отново на ръка - режат сиренето. След това го наблюдават и знаят точния момент, в който да го сложат в камерата за зреене, където сиренето ще остане поне 60 дни.

Задължително тестваме в лаборатория и опитваме на вкус, за да сме сигурни, че заслужава да му сложим марка Пастир.

Казваме, че не просто произвеждаме млечни продукти, ами ги отглеждаме. Отглеждаме - защото те са нещо живо и се нуждаят от много грижа и внимание за да станат истински добри. 

За да отгледаме истински вкусни и чисти млечни продукти, ние се грижим за всяка стъпка от процеса. 

Това включва - животните, пастирите, фермите, цистерните, производствената база, специалистите и технолозите, машините, търговците, подредбата в магазините, клиентите. За да имаме устойчиво развитие, за нас е важно всички тези хора и животни да бъдат доволни, а машините и процесите да бъдат в подкрепа на тази мисия.

Знаем, че в България могат да се правят млечни продукти без да има компромиси. Искаме ние да бъдем пример за добър български бизнес, който прави нещата както трябва. 

Резултатът от тази философия и отношение към живота и работата, са млечни продукти Пастир - винаги чисти и вкусни и никога с компромис в качеството, вкуса и съставките.

За продуктите и как ги отглеждаме

bottom of page